Hoe kun je jouw edelstenen verzorgen? Je edelstenen ongeveer maandelijks reinigen en opladen is belangrijk, want zo zorg je ervoor dat ze een optimale energetische kracht behouden.

Werken met edelstenen is eigenlijk een soort harmonische en energetische dans die je energie in beweging brengt.
De edelsteen voedt je met nieuwe en stabiele energie, die je vervolgens accepteert, ervaart en ook weer terug uitstraalt de edelsteen.

Om de energetische voordelen van een edelsteen te ontvangen, moet men er dus een voortdurende interactieve relatie mee aangaan. Als een persoon deze interactie negeert, is er geen energie voor het edelsteen om mee te werken. Dit is de reden waarom iemand zijn hele leven rond edelstenen kan doorbrengen, maar er geen helende voordelen van ervaart. Want hoewel ze een fysieke ruimte met edelstenen delen, werken ze er niet energetisch mee.
Hier kun je meer lezen over hoe je je edelstenen optimaal kunt gebruiken.

Maar zelfs als je bewust met een edelsteen bezig bent geweest, kan het na enige tijd lijken alsof het edelsteen niet meer werkt.
Dit komt omdat je edelsteen energetisch verstopt is geraakt van de interacties met andere energieën en geen ruimte heeft om met je energieën te blijven werken.

Als je de edelstenen lange tijd alleen op een donkere plaats laat staan, worden ze zowel gereinigd als opgeladen.
Maar aangezien dit proces lang kan duren, hebben we andere manieren nodig om onze vaak gebruikte stenen energetisch te reinigen en op te laden.

Je edelstenen verzorgen: reinigen en opladen

Opladen geeft een edelsteen extra energie, waardoor je edelsteen levendiger en langer kan werken voordat het weer gereinigd moet worden. Opladen kan ook de intensiteit van elke intentie in de steen verhogen. Er zijn talloze manieren om edelstenen op te laden, maar de volgende zijn de belangrijkste en fijnste manieren.

Maanlicht

Door je edelsteen de mogelijkheid te geven om contact te maken met de energie van de volle maan, wordt deze gereinigd en opgeladen.
De regel hierbij is heel simpel: de energie van de volle maan komt overal, ook in huis en ook in je kast.

Maar hoe meer maanlicht je edelsteen kan ontvangen, hoe directer het contact tussen je steen en de maan, hoe beter het is.
Direct maanlicht is dus het allerbeste. Als je je edelsteen dan ook op een droge plek buiten in het maanlicht kan leggen is dat ideaal.
Maar in het raamkozijn, zonder direct maanlicht (zelfs met kunstlicht in de buurt), is veel beter dan dat je steen ergens in de kast ligt.

Zonlicht

Zonlichtenergie is sterk en levendig. Zijn energie wordt gevoed, versterkt en gaat vooruit. Dit maakt de krachtige energie van zonlicht ideaal om stenen op te laden. Zolang je edelsteen niet gevoelig is voor licht en zal verkleuren tenminste.

Vaak werkt zonlicht ook het meest optimaal als je je edelsteen van te voren even gereinigd hebt.

Water

Als je je edelsteen even kort wilt ontladen, omdat je er bijvoorbeeld een intentie mee hebt gegeven die je niet meer nodig hebt, dan kun je je edelsteen afspoelen met koud/lauw water. Een paar minuten tot 10 minuten is genoeg.

Het water spoelt alle energie weg die door de edelsteen is overgenomen.
Het is als het ware een ‘reset’.
Vaak is je edelsteen nog niet geladen als het met water gereinigd is en het kan dan ook fijn zijn om het alsnog met een andere methode op te laden.
Je kunt ook de steen je eigen intentie meegeven, waardoor het weer gaat stromen.

Sommige stenen zullen echter niet tegen water kunnen. Zij zullen oplossen of roesten, dus wees hier voorzichtig mee.
Twijfel je? Schroom dan niet om ons om advies te vragen.

Begraven

Soms wordt een steen zo energetisch zwaar dat hij voor genezing en verjonging terug moet naar Moeder Aarde.
Je kunt een steen direct in de aarde begraven, of je kunt ervoor kiezen om hem in een doos te begraven om hem later terug te halen.

Hoe lang het moet worden begraven, hangt af van hoe zwaar de energie van het edelsteen is geworden.
Het kan nodig zijn om een ​​week, een maand, een jaar of langer te begraven, afhankelijk van hoeveel het moet worden gereinigd. In de meeste gevallen zal 48 uur echter al voldoende blijken.

Je edelstenen verzorgen hoeft dus niet heel moeilijk te zijn.
Als je tweewekelijks of maandelijks je edelstenen verzorgt, is dat al ontzettend goed.
Het ligt daarbij eigenlijk grotendeels aan jouw voorkeur wat betreft de methode.
Daarnaast is het goed om even te checken waar je edelsteen tegen kan en waartegen deze niet kan.